Dramatikkfestivalen 2017
Fredag 9.juni
18:00
Reven og Ulven
Nelly Winterhalder
Hallen
Reven og Ulven: Det var en gang en radmager Rev og en umettelig Ulv. Begge har rømt til den mørke, gurglende skogen: Reven løper fra fristelsene, Ulven løper fra kontrollen. Hver av dem er den andres største fare. Og hver av dem er den andres eneste sjanse.
Teksten undersøker i fragmenter og fortellinger hvordan mennesker beveger seg i skogen mellom det dyriske og det kroppsidealistiske, dratt mellom gjemmested og scene.
Dramatiker: NELLY WINTERHALDER
Kollektivet rundt regissør Hildur Kristinsdottir, utøverne Ellen Andreassen og Line Starheimsæter har jobbet med teksten som et av flere likestilte virkemidler og skapt en visuell, fysisk og lydlig forestilling. Urpremiere var i januar 2017 på Tou Scene i Stavanger.
Tekst: Nelly Winterhalder
Regi: Hildur Kristinsdottir
Utøvere: Ellen Andreassen og Line Starheimsæter
Musikk/lyd: Magnus Børmark
Scenografi/kostyme: Thale Kvam Olsen
Forteller/lyd: Anders Borchgrevink
Lys: Oscar Udbye
Produsent: Mona Larsen
Lengde: 1 timer
Produksjonstid: 6 uker
Kjøp BILLETT
Forestillingen er co-produsert av Tou Scene og støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Fritt ord, Fond for frilansere, Seanse, Sorialab og Dramatikkens hus.
19:00
Dramatikersamtale
Nelly Winterhalder
Hallen
Nelly Winterhalder, (f.1979 i Tyskland), er dramatiker, skuespiller og oversetter. I tillegg til master i scenetekst fra Teaterhøgskolen i Oslo har hun mastergrad i litteraturvitenskap og skuespillutdanning fra Munchen. I 2006 flyttet Winterhalder til Norge, hun jobber i ulike konstellasjoner og på flere språk. Winterhalder debuterte som dramatiker i Norge med alt i boks på Dramatikkfestivalen i 2009. Siden har hennes scenetekster blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.
Kjøp BILLETT
22:00
Åpningsfest
Dramatikkfestivalen og Heddadagene 2017
Nationaltheatret
Velkommen til åpningsfest for DRAMATIKKFESTIVALEN og HEDDADAGENE!
Etter Reven og Ulven er det mulig å få med seg “Begynnelser” av Carl Frode Tiller og De Utvalgte kl 20:00 på Nationaltheatret (gjestespill fra Trøndelag Teater). Forestillingen varer i to timer, og så er det duket for fest i Nationaltheatrets fasjonable publikumsrestaurant i 2. etasje! Det blir noe lett og bite i og DISCO!
Ingen påmelding, alle som deltar på Heddadagene og Dramatikkfestivalen er invitert til festen.
Før festen er alle velkommen til å møtes på Oslo Mekaniske etter ‘Reven og ulven’.
NB: Billett til ‘Begynnelser’ kjøpes via Heddadagene og er ikke inkludert i Dramatikkfestivalens fredagspass.
Lørdag 10.juni
10:00
Frokostsamtale: Teater Aalborg og dansk dramatikk
Jens Christian Lauenstein Led
Oslo Mekaniske
Dramatikkfestivalen inviterer til samtale med sjefdramaturg Jens Christian Lauenstein Led fra Aalborg Teater i Danmark.
Hør om deres arbeid med utvikling av ny dansk dramatikk. De siste sesonger har teatret blant annet jobbet med tre yngre dramatikere (Henrik Szklany, Julie Maj Jacobsen og Thomas Markmann) der de har valgt en aktiv rolle i utvikling av tekst til sitt teater, skuespillere, publikum og by.
Servering av kaffe og enkel frokost.
Kjøp BILLETT
11:00
Orgeltåke
Tom Ingar Eliassen
Oslo Mekaniske
Vi følger to familier i Norge. Den ene er på flukt over en fjord i båt, den andre sitter hjemme i stua og spiser Taco. Rammene rundt familiene er høyst ulike, men det viser seg at begge strever med en fortvilelse som gradvis glir over i usikkerhet og redsel. Disse familiehistoriene flettes sammen av orgelmusikk og naturelementene. Men det er også fortellingen om et land hvor det faller steiner i sjøen, hvor de fleste forsøker, men ikke får det helt til.
Dramatiker: TOM INGAR ELIASSEN
ISCENESATT LESNING i samarbeid med Det Norske Teatre.
Regi: Tatu Hämälainen
Skuespillere: Per Schaaning, Heidi Gjermundsen Broch, Paul Åge Johannessen, Elisabeth Sand
Produksjonstid: 4,5 dager
Kjøp BILLETT
13:00
Seminar
Hvordan bli en merkevare som dramatiker
Hallen
I England velger gjerne publikum forestilling etter hvem som er dramatikeren, i Finland selges hver annen teaterbillett til finsk dramatikk, i Norge sies det at folk flest går i teater for å se kjente skuespillere.
En ting er å skrive en tekst. Noe helt annet er å selge den. Noen teatertekster blir klassikere i sin tid. Skyldes det at de er spesielt gode, at de er originale, at dramatikeren har en særegen stemme, at de er spesielt spillbare, at tolkningsmangfoldet er stort – at tekstene er så åpne at alle kulturer kan finne sin plass i dem? Eller er det tekstens tema? Og/eller at noen som er gode til å selge har lyktes i jobben?
Etableringen av Dramatikkens hus har gitt bedre arbeidsvilkår for mange som ønsker å skrive for scenen – men å drive agentur ligger ikke inn under Dramatikkens hus sitt ansvarsområde. Ei heller for Dramatikkfestivalen, selv om festivalen alltid har hatt som et underliggende ønske at tekstene/produksjonene skal få et liv etterpå.
Teaterforlaget Songbird i Bergen ble nylig etablert som det første med kun norske opprettshavere i stallen. Fra før har to aktører – Columbine med base i Sverige og Nordiska Strakosch med base i Danmark – vært dominerende, begge med en internasjonal portefølje. Norsk dramatikk konkurrerer med internasjonal dramatikk som er fulgt av godt informasjonsmateriale fra utenlandske agenturer, men mange norske dramatikere som blir oppført i Norge står uten agent.
Hvilke norske dramatikere spilles utenlands og hvorfor? Er det avgjørende å ha agent for å nå ut i verden? Hvordan finner norske teaterhus utenlandsk samtidsdramatikk? Er en forestillings suksess i hjemlandet avgjørende? Spiller det en rolle hvilke regissører som har iscenesatt teksten tidligere? Er det ofte regissør som foreslår en tekst? Hvordan bygger norske teaterhus publikum, brukes dramatikeren for å selge en forestilling? Hva gjør myndighetene gjennom UD eller Kulturdepartementet eller NORLA (Norwegian literature abroad) for å fremme norsk dramatikk ute?
Dramatikkfestivalen inviterer dramatikere med utenlandserfaring, markedsansvarlige ved norske teatre, Danse- og teatersentrum, Dramatikerforbundet og Dramatikkens hus for å diskutere strategier for å øke dramatikerens synlighet.
Ordstyrer er Karen Frøsland Nystøyl, scenekunstkritiker i NRK.
Panel:
Line Rosvoll, Dramatikkens hus
Representant fra Dramatikerforbundet
Tove Bratten, Danse- og teatersentrum
Kristofer Grønskag, dramatiker
Malmfrid Hovsveen Hallum, dramatiker
Carl Morten Amundsen, sjefsdramaturg ved Det norske teatret
Svend Aavitsland, markedssjed ved Nationaltheatret
Peer Perez Øian, regissør
Kjøp BILLETT
16:00
Bilde av frukt som rotnar
Mari Hesjedal
Hallen
Folk seier sjå det fine huset. Folk seier no er det lenge sidan dei har klipt graset. Alt lar seg reparere om ein skjønar korleis. Lett for deg å seie, kan du seie. Det kan vere fint å ta seg ein dusj, bruke såpe som luktar godt, legge mjuke puter i sofaen, kjøpe fleire mjuke puter til sofaen. Det kan vere fint å sitte slik, som folk gjer, sjå på riper i bordplata, gamle filmar, blomar i karmen. Det kan vere fint å feste augo på eit bilde av frukt. Her skildrast eit hus som er i ferd med å falle saman, og dei to som bur der. «Bilde av frukt som rotnar» handlar om ting som ikkje blei som ein hadde tenkt.
Dramatiker: MARI HESJEDAL
ISCENESATT VISNING i samarbeid med Det Norske Teater.
Regi: Johannes Dahl
Skuespillere: Ingeborg Sundrehaugen Raustøl, Pål Christian Eggen
Dramaturg: Mari Moen
Tid: 60 min
Produksjonstid: 10 dager
Kjøp BILLETT
17:00
Dramatikersamtale
Mari Hesjedal
Hallen
Mari Hesjedal (f.1980) er scenograf, og jobber med scenografi, kostymedesign, video og tekst i Norge og utlandet. Hun har en MA i scenografi fra Central Saint Martins College of Art and Design i London. Hun har også gått på Forfatterstudiet i Bø, og ble i 2015 tildelt 1-årig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend. Hesjedal deltok også i Dramatikkfestivalen 2015 med teksten Culparegelen.
Samtalen ledes av dramaturg Mari Moen.
Kjøp BILLETT
18:30
Skilpadder hele veien ned
Kim Atle Hansen
Hallen
SKILPADDER HELE VEIEN NED omhandler det å ville være et rasjonelt menneske og leve etter vitenskapelige forklaringsmodeller når de mest eksistensielle vitenskapelige sannhetene blir mer og mer irrasjonelle og umulige å forholde seg til på en fornuftig måte. Har det alltid vært sånn at den vitenskapeligevirkelighetsforståelse har vært irrasjonell for en lekmann, eller representerer kvantefysikken og dens implikasjoner et sprang forbi våre logiske evner? Har vi kommet til et punkt hvor religion er mer rasjonelt enn vitenskap? Teksten går historisk gjennom bestanddelene av den vitenskapelige virkelighetsforståelsen for å se hvordan vi kan forholde oss til dem på en reell måte og hvor langt vi egentlig klarer å henge med.
Dramatiker: KIM ATLE HANSEN
ISCENESATT VISNING i samarbeid med Kilden Teater.
Regi: Endre Sannes Hadland
Skuespillere: Johannes Blåsternes, Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen
Tid: 60 min
Produksjonstid: 10 dager
Kjøp BILLETT
19:30
Dramatikersamtale
Kim Atle Hansen
Hallen
Kim Atle Hansen (f.1981) er utdannet dramatiker ved Khio, Oslo og skuespiller ved Akademi for scenekunst, Fredrikstad. Han arbeider frilans i Oslo som skuespiller og dramatiker. Hans tekster har blitt spilt på bl.a. Det Norske Teatret, Black Box Teater og Dramatikkens hus. Han har skrevet og produsert forestillinger og har blitt oversatt til seks språk. Han fikk Dramatikerforbundets jubileumsstipend for stykket Sensurert, som han også ble nominert til Ibsenprisen 2015
Samtalen ledes av Kate Pendry.
Kjøp BILLETT
Søndag 11.juni
11:00
Dramatikersamtale
Yasin Gyltepe og Lena Niemi
Oslo Mekaniske
Lena Niemi (f. 1974) er forfatter, designer og tekstforfatter. Hun er utdannet innen multimediadesign og kommunikasjon og har gått på Aschehougs forfatterskole. Hun debuterte med novellesamlingen Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket på Aschehoug, og jobber for tiden med å ferdigstille Den Vanskelige Andreboka.
Yasin Gyltepe (f.1982) har mange års teatererfaring både på og av scenen. Han skrevet tekster og artikler som handler om karakterer i samfunnets randsoner og siden halvannet år tilbake er han i Sør Afrika hvor han jobbet med tekst og teaterproduksjon i et av verdens mest beryktede fengsel.
Samtalen ledes av Victoria Meirik.
Kjøp BILLETT
12:00
Svømmerne / UngdomsKilden
Hanne Ramsdal
Prøvesalen (begrensede plasser)
SVØMMERNE: En kveld om våren. Noen ungdommer. En gresslette. Et basseng. “Svømmerne” er fritt basert på en hendelse fra 2014 da en sytten år gammel gutt druknet på Tøyenbadet.
ISCENESATT VISNING i samarbeid med Kilden Teater.
Medvirkende i «Svømmerne»: Sondre Haakonseth, Maia Klippen, Michael Mosvold. Lena Reinhardtsen. Fia Søfting, Ida Hegland, Hanne Ljøstad Nilsen.
Lengde: 60 min
Produksjonstid: 3 uker
Kjøp BILLETT
UngdomsKilden er et talentutviklingsprogram for teaterinteressert ungdom mellom 13 og 19 år på Kilden teater. Gjennom målrettet og profesjonell opplæring, får fremtidens kunstnere på Sørlandet mulighet til å utfolde og utvikle seg innen kunstneriske fag.
UngdomsKildens mål er å gi unge, talentfulle mennesker innsikt, forståelse og mestring innen ulike sceniske disipliner. Gjennom profesjonell undervisning, faglig veiledning og praktisk sceneerfaring, skal vi bidra til å sikre talentutviklingen i regionen og rekruttere flere lokale, profesjonelle scenekunstnere som kan fylle regionens scener med nytt innhold og nye uttrykksformer i årene som kommer. Elevene i UngdomsKilden lærer ulike skuespillerteknikker, utvikler sine estetiske sanser og kunstkritiske blikk, og deltar i kreative teaterprosesser. I tillegg til opplæringen deltar elevene i workshops sammen med andre scenekunstnere og bidrar som skuespillere i oppsetninger.
14:00
Seminar
Språklig nærlesing i norsk samtidsdramatikk
Hallen
Vi snakker ofte om form når det gjelder dramatikk, men sjelden om språklig nærlesning. Scenografi, skuespillerprestasjoner og regiløsninger kommer ofte i fokus når man diskuterer en teaterforestilling og i sammensmeltningen av scenekunstens mange komponenter vil som regel ett element overskygge de andre. Teksten er som regel primært representert gjennom handling/plot, mens tekstens mer taktile dimensjoner ofte utelates eller overses. Har teksten blitt mer et verktøy, enn et kunstnerisk element i helheten?
Med utgangspunkt i Katrine Nedrejord og Hanne Ramsdal sine tekster og de ulike iscenesettelsene under festivalen ønsker vi en fundert samtale om hvilket iboende potensial en scenetekst har for ulike tolkninger-hvilke språklige kvaliteter innehar den og hvordan snakker vi om dem? Hvordan arbeider dramatikere med språk uavhengig av handling og hvordan mottas dette i de ulike resepsjonskanalene?
Gjennom samtale og iscenesettelser kan vi kanskje utforske hverandres praksiser, vårt tankegods og på den måten, utvide og utvikle begrepene vi har og dermed utøvelsen vi alle har i samme felt.
Seminaret er initiert av kritiker Anette Therese Pettersen og dramatiker Runa Borch Skolseg som også vil delta i samtalen .
Lengde: 3 timer
Kjøp BILLETT
18:00
Internert
Kathrine Nedrejord
Hallen
INTERNERT er et stykke om internattida i Finnmark. Samiske, kvenske og norske barn ble sendt hjemmefra i syvårsalderen, for å bo på store skoler, hvor eneste tillatte språk var norsk. Internert er inspirert av vitnemål fra noen av de barna som sitter igjen med tøffe minner fra denne tida. Mobbing, seksuelle overgrep og vold forekom på mange av skolene, som kom til som en del av norske myndigheters fornorskningspolitikk. I Internert møter vi fem skjebner fra denne tida.
ISCENESATT VISNING i samarbeid med Nationaltheatret og Det Norske Teatret.
Regi: Tatu Hämälainen
Skuespillere: Elisabeth Sand, Ågot Sendstad, John Emil Jørgensrud, Ragne Grande og Tov Sletta.
Lengde: 70 minutt
Produksjonstid: 9 dager
Kjøp BILLETT
20:00
Arven
Yasin Gyltepe
Hallen
Arven: En far og en sønn møtes en kveld i et velfylt filmbibliotek. Begge har mer til felles enn de vil innrømme, og de vet at dette er siste sjanse til forsoning. Premisset blir en diskusjon om familiekonstellasjoner, om å akseptere sin fortid og om man skal gå eller bli værende når man innser at det ikke er noe igjen. Men det er mer en karakterenes opprinnelse som driver dem mot hverandre. Hvem er vi når alt står på spill, og hvor dypt er vi villig til å gå for å få vite sannheten om oss selv? Utgangspunktet er et vitnesbyrd om arvens evige resirkulasjon over generasjoner, frykten for å falle for sitt eget mørke og en familiehemmelighet som nådeløst sveiser dem sammen.
Dramatiker: YASIN GYLTEPE
STUNTVISNING i samarbeid med Teater F.
Regi: Pernille Lindstad
Skuespillere: Jo Adrian Haavind, Andreas Strand Renberg
Produksjonstid: 2 dager
Lengde: 45 min
Kjøp BILLETT
Om Teater F: Vi skrev et manifest der vi lovet å plukke margen ut av benet. Det skal være blodig alvor i opposisjon til ironi. Theater F ønsker å være et treffpunkt. Vi må åpne opp for diskusjon, kritisk tenkning og politisk bevissthet. Som kompani jobber vi i skjæringspunktet mellom teater og billedkunst med aktører med ulik kunstnerbakgrunn, etnisitet, religiøs tilknytning og politisk ståsted.
Hybridformen mellom billedkunst og scenekunst tillater oss å bruke og misbruke tekst. Kanskje kan et manus omformes til et dikt? Eller et dikt omformes til et manus? Vi jobber stadig for å forsøke å skape nye rammer i kunstuttrykket vi søker oss mot.
21:00
Det er ikke lov å si faen
Lena Niemi
Hallen
DET ER IKKE LOV Å SI FAEN handler om et brudd ingen har tid til å gjennomføre, barn som aldri sovner, make up-sex som aldri blir noe av – og en Kiwipose full av lærpisker og håndjern. Det er ikke lov å si faen er et bekmørkt og komisk innblikk i et ekteskap som har gått opp i limingen.
Dramatiker: LENA NIEMI
STUNTVISNING i samarbeid med Teater F.
Regi: Pernille Lindstad
Skuespillere: Kjersti Aas Stenby, Åsa Hillingseter Løyning, Andreas Strand Renberg
Produksjonstid: 2 dager.
Lengde: 45 min
Kjøp BILLETT
Om Teater F: Vi skrev et manifest der vi lovet å plukke margen ut av benet. Det skal være blodig alvor i opposisjon til ironi. Theater F ønsker å være et treffpunkt. Vi må åpne opp for diskusjon, kritisk tenkning og politisk bevissthet. Som kompani jobber vi i skjæringspunktet mellom teater og billedkunst med aktører med ulik kunstnerbakgrunn, etnisitet, religiøs tilknytning og politisk ståsted.
Hybridformen mellom billedkunst og scenekunst tillater oss å bruke og misbruke tekst. Kanskje kan et manus omformes til et dikt? Eller et dikt omformes til et manus? Vi jobber stadig for å forsøke å skape nye rammer i kunstuttrykket vi søker oss mot.
Mandag 12.juni
10:00
Frokostsamtale: Spillestil
Trine Wiggen og Glenn André Kaada
Oslo Mekaniske
SPILLESTIL
- Hvordan påvirker samtidsdramatikken formelle konvensjoner, som spillestil og rombruk i teatret?
Samtale mellom Glenn Andre Kaada og Trine Wiggen
-Hva er spillestil?
- Kan man si at det finnes én rådende spillestil i norsk teater i dag?
-Er det fortsatt slik at unge skuespillere synes eldre skuespillere har en utdatert spillestil?
Servering av kaffe og enkel frokost.
Kjøp BILLETT
11:00
Dramatikersamtale
Hans Petter Laberg, Tom Ingar Eliassen og Mikkel Vetaas
Oslo Mekaniske
Mikkel Vetaas (f.1980) har skrevet en rekke tekster blant annet filosofiske reisebrev i sin egen spalte i Agderposten. I tillegg til litteratur- og teaterstudier har han også studert gestaltterapi og har jobbet i et terapeutisk samfunn for tidligere rusmisbrukere.
Hans Petter Laberg (f. 1966) har utgitt en rekke ungdomsromaner som ”Etter festen” og ”øyne på veien, hendene på rattet” Han har skrevet i antologier, skuespill der ”Ikke gjør det” ble stuntoppført under Norsk Dramatikkfestival i 2013. Han er medlem av Norsk barne- og ungdombokforfattere, Norsk Forfattersentrum, Norsk PEN og slår trommer i Versting
Tom Ingar Eliassen (f. 1972) debuterte med noveller i antologien Signaler (Cappelen Dam) og gitt ut novellesamlingen Ni favner og dypere (Kvalshaug forlag.) Han har skrevet scenetekstene En dans for Iselin Pedersen og Smeltevann i 2014 og har studert ved Aschehougs forfatterskole
Kjøp BILLETT
12:00
Fokus på kjernevirksomhet
Hans Petter Laberg
Prøvesalen (begrensede plasser)
FOKUS PÅ KJERNEVIRKSOMHETEN: Fem personer samles til et møte. I stedet for å ta for seg dagsordenen, kretser samtalene heller rundt tidligere reiser til konfliktfylte områder og uavklarte forhold mellom flere av personene.
Dramatiker: HANS PETTER LABERG
LESNING i samarbeid med KHIO og Akademi for scenekunst
Av og med: Moa Johanne Meinich og Simen Formo Hay
Lengde: 20 min
To registudenter (2.klasse BA) fra KHIO, og 6 skuespillstudenter (2.klasse BA) fra Akademi for scenekunst har samarbeidet om visning av fire bearbeidelser av nye tekster. Studentenes arbeider har vært veiledet av Laurent Chetouane og Camilla Eeg-Tverbakk.
Studentene har jobbet med utgangspunkt i tekster plukket ut av Dramatikkfestivalen over en periode på fire uker i Januar 2017. Disse fire korte scenene blir nå presentert på Dramatikkfestivalen etter to prøvedager. Tekstene er bearbeidet, og hver scene som vises har enten brukt det tekstlige utgangspunktet som inspirasjon eller plukket ut bruddstykker fra den opprinnelige teksten.
Kjøp BILLETT
12:30
Om tosomhet
Mikkel Vetaas
Prøvesalen (begrensede plasser)
OM TOSOMHET: Teksten består av fire korte dramatiske tekster som på hver sin måte prøver å vise dobbeltheten i det å inngå i en relasjon: himmel og helvete.
Dramatiker: MIKKEL VETAAS
Av og med: Magnus Sparsaas
Lengde: 20 min
Kjøp BILLETT
13:00
The earth is round (inspirert av teksten ‘Fokus på kjernevirksomhet’)
Hans Petter Laberg
Prøvesalen (begrensede plasser)
FOKUS PÅ KJERNEVIRKSOMHETEN: Fem personer samles til et møte. I stedet for å ta for seg dagsordenen, kretser samtalene heller rundt tidligere reiser til konfliktfylte områder og uavklarte forhold mellom flere av personene.
Dramatiker: HANS PETTER LABERG
LESNING i samarbeid med KHIO og Akademi for scenekunst
Av og med: Durga Bishwokarma og Armin Hokmi Kiasaraei
Lengde: 20 min
Kjøp BILLETT
To registudenter (2.klasse BA) fra KHIO, og 6 skuespillstudenter (2.klasse BA) fra Akademi for scenekunst har samarbeidet om visning av fire bearbeidelser av nye tekster. Studentenes arbeider har vært veiledet av Laurent Chetouane og Camilla Eeg-Tverbakk.
Studentene har jobbet med utgangspunkt i tekster plukket ut av Dramatikkfestivalen over en periode på fire uker i Januar 2017. Disse fire korte scenene blir nå presentert på Dramatikkfestivalen etter to prøvedager. Tekstene er bearbeidet, og hver scene som vises har enten brukt det tekstlige utgangspunktet som inspirasjon eller plukket ut bruddstykker fra den opprinnelige teksten.
13:30
Fra teksten ’Om Tosomhet / et godt minne’
Mikkel Vetaas
Prøvesalen (begrensede plasser)
OM TOSOMHET: Teksten består av fire korte dramatiske tekster som på hver sin måte prøver å vise dobbeltheten i det å inngå i en relasjon: himmel og helvete.
Dramatiker: MIKKEL VETAAS
LESNING i samarbeid med KHIO og Akademi for scenekunst
Karoline Clasen Holland og Fredrik Longva
Lengde: 20 min
Kjøp BILLETT
To registudenter (2.klasse BA) fra KHIO, og 6 skuespillstudenter (2.klasse BA) fra Akademi for scenekunst har samarbeidet om visning av fire bearbeidelser av nye tekster. Studentenes arbeider har vært veiledet av Laurent Chetouane og Camilla Eeg-Tverbakk.
Studentene har jobbet med utgangspunkt i tekster plukket ut av Dramatikkfestivalen over en periode på fire uker i Januar 2017. Disse fire korte scenene blir nå presentert på Dramatikkfestivalen etter to prøvedager. Tekstene er bearbeidet, og hver scene som vises har enten brukt det tekstlige utgangspunktet som inspirasjon eller plukket ut bruddstykker fra den opprinnelige teksten.
18:00
Et land (Orgeltåke og En lykkelig slutt)
Tom Ingar Eliassen og Hans Petter Laberg
HALLEN
Tekstene består av Orgeltåke av TOM INGAR ELIASSEN og En Lykkelig Slutt av HANS PETTER LABERG.
En absurdistisk poetisk fortelling om samhold, sammensatt av to dramatiske tekster.
En idrettsklasse i fjern fortid skal ha sin første og siste teateroppvsining på skoleavslutningen. De har påtatt seg å vise to prosjekter i emnet samfunnsfag. Vi møter dem i gymsalen hvor de har prøvd å forstå hendelser de frykter mest – det å miste et hjem og å miste seg selv. Vi følger dem mens de portretterer to familier som prøver å finne en tilhørighet.
FORESTILLING i samarbeid med Westerdals Oslo ACT.
Regissør: Victoria Meirik
Lysdesigner: Oscar Udbye
Inspisient: Johanne Elvira Bragmo Løken (Prosjektledelse kunst og kreativ næring, 2. år)
Produksjonsleder: Emely Støtvig (Prosjektledelse kunst og kreativ næring, 2. år)
Musikk: klassen
Scenografi/kostymer: klassen
«Orgeltåke»
Dramatiker: Tom Ingar Eliassen
Skuespillere/roller:
Fortelleren: Herman L. Opedal
Regi: Fabian Christensen
Mannen: Gorm Alexander Foss Grømer
Kvinnen: Karoline Sandnes Stien
Jenta: Eline Grødal
Han: Johan Sigmundstad
Hun: Rebekka Jynge
Gutten: Even Standal Vesterhus
«En lykkelig slutt»
Dramatiker: Hans Petter Laberg
Skuespillere/roller:
Psykologer: Johan Sigmundstad og Gorm Alexander Foss Grømer
Første par
En: Eline Grødal
To: Fabian Christensen
Andre par
En: Rebekka Jynge
To: Even Standal Vesterhus
Tredje par
En: Karoline Sandnes Stien
To: Herman L. Opedal
Produksjonstid: 8 uker
Lengde: 1,5 time
Kjøp BILLETT
Ett land er avgangsforestillingen til BA Skuespill ved Westerdals Oslo ACT. Forestillingen hadde premiere 1.juni på Sentralen i Oslo.
20:00
Svømmerne
Hanne Ramsdal
Hallen
Svømmerne: En kveld om våren. Noen ungdommer. En gresslette. Et basseng. Svømmerne er fritt basert på en hendelse fra 2014 da en sytten år gammel gutt druknet på Tøyenbadet.
Dramatiker: HANNE RAMSDAL
FORESTILLING i samarbeid med Westerdals Oslo ACT.
Regissør: Martin Lotherington
Inspisienter: Camilla Brastad, Hannah Maria Hunnestad
Lyddesigner: Lars Andreas Nilssen
Lysdesigner: Ingeborg Ulvær Mosand
Skuespillere: Ruben Rosbach, Ole Victor Corral , Stine Indergård , Peder Lauvås , Pernille Persen , Mariam Øvsthus Ismaili , Tom Krane Vikestad , Åshild Livsdatter Brinchmann Løvvig, Johannes Ytreberg Meløe.
Produksjonsleder: Emely Støtvig Solem
Produksjonstid: 8 uker
Lengde: 1,5 time
Kjøp BILLETT
Svømmerne er avgangsforestillingen til BA Skuespill ved Westerdals Oslo ACT. Den hadde premiere 30. mai på Sentralen i Oslo.
Hele dagen
Havet av potensielle forestillinger
Yasin Gyltepe, Lena Niemi, Hans Petter Laberg, Mikkel Vetaas, Kathrine Nedrejord
Foajeen i Det Norske Teatret
HAVET AV POTENSIELLE FORESTILLINGER er en fortellermaskin som lar deg lage forestillingen selv. Sett deg ned, ta på deg høretelefonene , velg deg en tekst, trekker ned rullegardinen og lukk deg inn i din egen forestilling.
I fortellermaskinen kan du velge 5 av de utvalgte tekstene til årets Dramatikkfestival:
Arven av Yasin Gyltepe
Det er ikke lov å si faen av Lena Niemi
En lykkelig slutt av Hans Petter Laberg
Om tosomhet av Mikkel Vetaas
Internert av Kathrine Nedrejord
Regi: Tormod Carlsen
Skuespillere: tba